Kasten Couture

maandag 20 februari 2012

Doe het zelf kapstokken (DIY)


Eerlijk is eerlijk, een kapstok is niet het eerste item waar je bij een interieur over nadenkt. Toch laat een kapstok bij binnenkomst direct een indruk achter bij je gasten. Er zijn natuurlijk hippe design kapstokken die je kunt kopen maar je kan ook zelf aan de slag gaan. Met weinig middelen en een kleine investering maakt je de mooiste producten en toon je bij binnenkomst gelijk je creativiteit!

Hieronder een paar leuke voorbeelden van creatieveilingen die je voor gingen. Leuk om na te maken of te gebruiken als inspiratie.

Glas in loodkapstok
Voor deze kapstok moet je wel eerst even goed zoeken naar een glas in loodraampje. Probeer hiervoor te kijken bij tweedehands winkeltjes of op een rommelmarkt. Als je een raampje hebt gevonden moet je eerst even het glas afplakken waarna je met een verfspuitbuis het frame kan verven. Let hierbij goed op dat de verf geschikt is voor hout. Bevestig daarna aan de achterkant van het raam twee ringhaakjes. Deze zijn sterk en zorgen ervoor dat de kapstok niet van de muur afvalt als er zware dingen aan hangen. Meet daarna even op de muur uit waar de schroeven moeten komen om hem op te hangen. Schroef daarna een aantal haken aan de voorkant van het raam en je bent klaar!
 Liniaal kapstok
Een andere manier om met beperkt budget een leuke kapstok te maken is de liniaal kapstok. Deze kapstok is simpel te maken en geeft een leuk vintage effect. Wat heb je er voor nodig? Allereerst een paar ouderwetse, gebruikte, versleten linialen. Daarnaast heb je een stuk hout, een stel haken, lijm en een paar schroeven nodig. Begin met de linialen op het hout te plakken. Zaag de linialen zo door dat je met een speels effect de gehele oppervlakte van de plank bedekt. Dit hoeft niet super netjes, een paar kieren geeft een lekker speels effect. Gebruik een goede houtlijm zodat het goed blijft zitten. Leg er vervolgens een paar zware boeken op en laat het geheel drogen.  Boor daarna de haken aan de voorkant en twee ringhaakjes aan de achterkant om het op te hangen. Je kunt eventueel een paar vlekken op de linialen aanbrengen voor een vintage effect.
Takken kapstok
Deze kledinghanger is mijn favoriet. Simpel, creatief en stijlvol. Hiervoor heb je nodig: houtverf, twee kettingen van gelijke lengte, twee plafondogen met plug en een gevallen tak.  Begin met het zoeken van een goede tak. Let hierbij op de sterkte en de juiste lengte. Schuur deze wat op en verf hem in een kleur die je mooi vindt. Boor gaten in het plafond en bevestig de twee plafondhaken met een schroef en plug. Zorg dat deze op de juiste afstand hangen ten opzichte van de tak. Maak de kettingen met beide kanten vast aan de plafondoogjes. Zorg vervolgens dat de twee kettingen van zodanige lengte zijn dat de tak op de juiste hoogte komt te hangen als je hem erdoor heen doet. Doe de tak door de ketting heen en maak de ketting door middel van een schroef aan de onderkant van de tak vast. Hang er een paar mooie kledinghangers aan en je hebt een geweldig mooie eyecatcher om je jassen op te hangen!


2 opmerkingen:

  1. De derde is favoriet! Ook leuk voor (baby)kleertjes in een te kleine (baby)kamer ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind die met oude linealen wel supergaaf!
    Groetjes, Anne-Marie

    BeantwoordenVerwijderen